U nedjelju se Sarajevo probudilo u još jedno maglovito jutro. Nakon što se magla digla na frtalj nevidljivog grada, sa plakata se ukazalo autoritativno lice sa brčićima i beretkom, koje nas opominje na našu obavezu prema domovini.

Screenshot

Mudro lice sa plakata nas zove da se pridružimo odbrani jer neprijatelj obruč steže oko naše multietničke BiH. Od Save do mora, od Drine do Une, čuvajmo što su nam naši djedovi u nasljedstvo ostavili. Pa dobro, nije baš da su nam to ostavili. Njihove granice su dosezale do Triglava, Dunava i do mora gdje brodovi plove, no nećemo sad cjepidlačiti. Bitno je da sada branimo našu multietničku BiH, od Drine do Une, od Save do mora, od mrskih nam neprijatelja koji vrebaju sa Pala i one strane Mostara. Branit ćemo od njih granice naše multietničke BiH.

Tako naš mudri vojnik sa plakata zove, patriota i Bosanac, vjernik i antifašista. Nas uncle Sam. Ma nije ga primjereno zvati američkim imenom, ipak je to naš čovjek. Vidi mu se po stavu, po brkovima.  Vidi mu se po držanju, po pogledu koji nas u isto vrijeme sokoli i kori. Nas vođa, naš putokaz za oslobođenje, slobodu i konačan spas, naša inspiracija da izdržimo najgore i ostanemo čvrsti Bošnjaci što se bore za multietničku BiH protiv mrskih nam neprijatelja preko Drine što vrebaju s Pala… naš Asim. Dajdža Asim!

Draga djeco, dajdža Asim vas treba. Dajdži je dokundisalo da ga stalno po sudovima vodaju,  dajdža više ne može prokrijumčariti ni fildžan kafe, a da ga novinari ne prozivaju, a tužilaštvo poziva. Dajdži Asimu na pravdi Boga plijene mobitel, optužuju da štima izbore, švercuje respiratore, prodaje radna mjesta. Djeco, dajdži Asimu fale dani kad je bio heroj dok je s ponosom krivio svoju beretku i brojao pare od šverca humanitarne. Djeco shvatite, dajdži Asimu trebate. Nema više zajebancije,  stvar je postala ozbiljna. I do sad ste muna izborima povjeravali svoje živote. Pa zašto mu zaboga ne biste dali povjerenje i sada, da vas vodi u konačnu borbu za oslobođenje, u konačan pad svih vrijednosti i razuma. U konačno oslobođenje od života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related News