Hrvati u BiH moraju moći birati a ne samo biti potencijalni kandidati da ih biraju Bošnjaci. Pod Hrvati, ne mislim naravno na 5000 Hrvata koji su bili u Armiji BiH, ili čiji su očevi i djedovi bili u Armiji BiH. Mislim na Hrvate BiH, ljude čije živote je branio HVO, na one Hrvate koji žive u naseljima i gradovima u kojima se gleda hrvatska reprezentacija, naprimjer, Hrvati u Kiseljaku koji žive u mahalama u koje muslimani imaju bojazan doći kad je utakmica u pitanju.

Zamislimo samo evo hipotetski, igraju BiH i Hrvatska; u koja naselja muslimani ne smiju proći s dresovima? To je izborna jedinica gdje biraju Hrvati. A ona naselja u koja se ne smije sa šahovnicom, to su naselja u kojima biraju muslimani, pa i Želja Komšića ako žele. Ali iz te izborne jedinice se smao bira bošnjački član predsjedništva.

Napokon se dogodilo i to da visoki predstavnik nametne potrean i bitan zakon koji će prekoračiti veliku baruštinu od barijere stare 20 godina. Od kako je Željko Komšić svojom kandidaturom od strane građanskog SDP-a, koji je bošnjačko-građanski, antihrvatskograđanski, zapravo protumačio da je bitno zvati se hrvatom a ne biti Hrvat iz BiH, države u kojoj su nekakvi Hrvati ratovali protiv nekakvih muslimana, ovo je problem.

Zamislite da je 96 bošnjačko glasačko tijelo glasalo za Komšića i da su se Hrvati u domove naroda birali u bošnjačkim sredinama? I to da su u njima Bošnjaci koji se predstavljaju kao Hrvati? Odmah bi bio nastavak rata, a i tada je zakon “znao” da neki sarajevski Hrvat može biti kandidat za Hrvata.

Screenshot: Christian Schmidt

I šta su sad bošnjački nadriljevičari uradili udruživši se s nadridesničarima?
E pa uradili su to da se kompletno hrvatsko biračko tijelo ujedini i umjesto da iz hrvatskih dijelova BiH (gdje se navija za Hrvatsku, recimo dio Kiseljaka, dio Viteza, dio Bugojna, dio Mostara itd… sve to trebaju biti izborne jedinice) bira samo jedna osoba, i to ona iz – svima – omraženog HDZ-a. Čak i ako pola hrvatskih birača i ne mrzi HDZ (kao što 80% bošnjaka mrzi SDA) siguran sam da su umorni od istih faca i od istih budžetskih lezihljebovića i uvlačiguzovića.
Mogli smo iz tog dijela BiH imati veći izbor, i siguran sam da bi jedan Mario Kordić bio kandidat i za njega bi vrlo rado glasovali i Bošnjaci i ostali iz tih hrvatskih izbornih jedinica, dakle, Bošnjaci koji žive u mahalama i mjesnim zajednicama gdje se navija za Hrvatsku.

Ovako, jedini kandidat je i kod Hrvata omražena Borjana Krišto. Sjećate li se onog momka iz Livna kojemu je dopizdilo gledati njene blindirane limuzine kako šlajdraju po makadamu ispred njegove kuće, pa je ono bacio kamen, a ona u stilu Isusa Krista odmah bacila hljeb na njega, vodila se starom tradicionalnom katoličkom “Tko tebe kamenom, ti njega hljebom” samo što je ona našla jedan, onako dobro bajat domaći hljeb, 2 kila u njemu i momka spičila u glavu, eto to je kandidat ispred HDZ-a umjesto da Hrvati mogu birati barem 2, oni imaju isključivo jednog. I to nekog kojeg postavi HDZ.
Kao kad je uvrijeđeni Bakir dao uhapsiti curu koja mu je pokazala srednji prst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *