Da je neko prije 10 dana, a da ne kažem prije 10 godina pozvao na bojkot Binga jer mu je gazda ratni profiter koji je prema vlastitom pokušaju samohvale otvorio prvu prodavnicu u ratu, 1993. godine, u svrhu, kako je opet sam rekao, pospješivanja ekonomije u ratom zahvaćenoj BiH, patriote bi mu krv popile jer napada na domaću privredu.

Da je neki autošovinista prije 10 godina pozvao na bojkot Binga jer uposlenici na kasama sve do unazad par godina nisu smjeli imati stolice nego su po 8 sati morali stajati, patrioti bi mu oči vadili jer ukopava domaću privredu.

Da je neki nepatriota prozvao Bingo kazavši da većina “domaćih” proizvoda koje prodaje Bingo ustvari nisu ni blizu domaći jer su porijeklom iz Srbije, a većina ih se čak i pakuje u Srbiji, a samo preprodaje u BiH i da ćete recimo mnogo više domaćih proizvoda naći na policama Konzuma, patriote bi mu vjerovatno glavu skinule.

Ali evo, došao je dan da se Bingo bojkotuje.

Ako sada kojim slučajem isti onaj glupi autošovinista koji je pričao o tome kako je Bingo nastao na kriminalu, kako prodaje muda pod bubrege zvane domaći proizvod i kako radnička prava poštuje samo u snovima, počne pričati kako će bojkot recimo koka kole bez posla ostati ljudi koji je pune, pakuju i distribuiraju iz Hadžića, a ne Warren Buffett, patriote će mu opet glavu skinuti.

Pa ima li kraja glupostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *