Kao što gotovina nestaje, tiskanje novca će biti manje, virtualna vrijednost rada će psotajati sve zastupljenija. Plaćanje karticom, koju već možete instalirati i na telefon, a ne znam je li već počelo instaliranje na sat, ili možda i ugrađeni čip u ruci ili gdje već na tijelu, pa odobravanje isplate nervnim signalima direktno iz mozga (istim onim signalima kojima se pokreću mišići u našem tijelu) se ne čini daleko. Ovo sve uopće nije daleko, jer dio toga je tu, dominantno prisutan.

Tisak općenito ima tendenciju padanja, računi se izdaju elektronski, izvještaji (osim u BiH) mahom su 100% digitalni i više nitko ne šalje podatke uređajem FAX, nego je sve digitalizirano i prikazano na elektronskim zaslonima različitih dimenzija. To nije ni loše. Pisani sadržaj nam je dostupniji, a dodatno računala su uvezana na mreži, podatkovne baze su dostupne pojedincima širom svijeta.

Čitanje tiskovine ima svoju čar druge vrste, svi čitatelji se slažu da je poseban osjećaj mirisa olova kad se čita neki strip, novine, ili knjiga. Ali, knjiga, tiskana, postat će sve više kao vinil za muziku, pored digitalnih formata mp3. Za uživanje u posebnim trenutcima, ne isključivo za čitanje kao takvo.

Screenshot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *