Lakersi su sinoć izgubili u Miamiju od Heata poenom razlike, a imali su priliku preokrenuti rezultat u posljednje dvijenekoliko puta, pa čak i u posljednjim sekundama, ali lopta nije htjela kroz obruč. Rezultat je zapravo postavljen 02:39 prije kraja, što znači da od LeBronovog slobodnog bacanja za 108:07 nije postignut poen.ž

U tom periodu James je imao blokadu nad Lowryjem, dvije trice je promašio Reaves, James napravio faul u napadu, Buttler promašio dva šuta, Herro jedan, Adebayo napravio korake 9 sekundi prije kraja koji su dali priliku Lakersima, a koju nije iskoristio Reddish šutom za 3 poena na dodavanje LeBrona 4 sekunde prije kraja.

Povrijeđeni Antony Davis nije mogao pomoći u drugom poluvremenu zbog povrede kuka, pa je ostao na 9 poena i 6 skokova. Kod Lakersa su raspoloženi su bili LeBron s 30 i Reaves s 22 poena, a za tripple double mu je nedostajala asistencija. S druge strane, odličan su posao odradili igrači Heata, predvođeni snažnim tripple double ostvarenjem Adebaya od 22 poena 20 skokova i 10 asistencija. Adebayo je mogao pokvariti svoj tripple double s najviše skokova za Heat u povijesti, tako što je napravio korake, srećom po Miami, to je bila greška koja rezultirala porazom.

Jimmy Buttler je lucidnom igrom i dobrom organizacijom odbrane u zadnjoj četvrtini pomogao sačuvati pobjedu ispred zahuktalog LeBrona, koji je u tom periodu ubacio 13 poena, što je istopilo prednost od 11 poena na samo 1 razlike. LeBron je imao i 3 blokade, ali je meč završio sa skromne 3 asistencije i 4 skoka, uz čak 5 izgubljenih lopti, od toga sve nepotrebno prosute uz 2 faula u napadu, te četiri promašaja za 3 poena.

Adebayo je osigurao jedan faul u napadu za LeBrona, ali vrijedi izdvojiti veliki potez Lowryja koji se postavio u jednom od prethodnih napada Lakersa, što je za pohvalu jer je LeBron 20 kilograma teži.

Lakersima su svirane dvije tehničke, nedostajali su Jarred Vanderbilt, Gabe Vincent i Rui Hachimura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *