Posljednja četvrtina utakmice između Sunsa i Lakersa bila je veliki užitak za ljubitelje NBA košarke, posebno Lakersa, koji su pobijedili 100-95 u zadnjim sekundama utakmice, i to uz preokret u zadnjoj četvrtini, u koju su ušli sa zaostatkom od 12 poena.

Durant je u ovom meču prestigao Hakeema na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena. Bio je prvi strijelac utakmice s 39 poena, a s 11 skokova imao je i double-double. Relativno lošeg šuta za tri poena (1-5), ali zato 10 od 13 slobodnih. U nedostatku povrijeđenih Beala i Bookera, Gordon je kao nedavno najbolji šesti igrač lige počeo utakmicu i imao 15 poena, i uz Nurkića s 10 i Goodwina s 14 bio strijelac s dvoznamenkastim učinkom.

Nurkić je igrao dobro tek u zadnjoj četvrtini. Rano je ušao u problem s prekršajima, nije ga išao šut, promašio je ova pokušaja za tri, imao četiri izgubljene lopte (Durant je imao 8), od toga jednu baš u “nesporazumu” s Durantom, ali je imao i devet skokova iako uz samo tri realizirana dodavanja. Možda je baš njegova indisponiranost doprinijela slabom rezultatu Sunsa, ali s druge strane Davis je bio previše raspoložen, a kad se njemu igra, teško je procijeniti koliko je protivnik zapravo i mogao bolje.
Općenito za Sunce, osjetio se nedostatak Bookera, ali je utakmica s relativno malim brojem ukupnih poena bila zanimljiva do samog kraja, kada je u posljednjih dvije sekunde Davis pogodio iz slobodnih bacanja za nedostižnih 5 razlike i konačan rezultat.

LeBron je opet igrao kao tridesetpegodišnjak. Za njega je Reggie Miller u jednom je trenutku, tijekom prijenosa za TNT, rekao da ni MJ nije igrao ovako u svojim poznim godinama.
Kod Lakersa su također četiri igrača imala dvoznamenkast učinak, najviše poena postigao je Davis i to 30, uz 12 skokova i 3 blokade, drugi je bio LeBron s 21 poenom, kao i 8 skokova i 9 asistencija; bilo bi ih i više da su suigrači bili precizniji za tricu, posebno Russel (1-7). Davis je kao igrač koji se nameće u novog lidera LA-ja igrao skoro 5 minuta više od Jamesa, a činjenica da je to vijest govori o nevjerojatnoj izdržljivosti LeBrona i njegovom voljom za košarkom. Svoju najavljenu normu za ovu sezonu od 30-ak minuta po utakmici premašio je zbog neizvjesne završnice, i LA će morati poraditi na tome da protiv ekipa kojoj fale dvije zvdijezde može mirnije ući u posljednje minute igre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *