Lakersi su izgubili u produžetku, mogla se bolje zatvoriti zadnja četvrtina, ipak se stiglo ubaciti poene za izjednačenje. U nastavku, teško za gledati produžetak, iako su Kingsi promašili 4 trice, uspještno su 3 ubacili, i to kad je valjalo za motivaciju. Nije pomoglo ni što je LeBron započeo produžetak s izgubljenom loptom. I LA je promašio 4 trice, ali od pet pokušaja, pa je procentualno to 20 % za razliku od 42% Kingsa.
inače, ukupni šutevi 5/9 za obje ekipe u produžetku.

Anthony Davis je vidljivo bio igrač koji preuzima lidersku ulogu u momčadi Lakersa, u dvije utakmice ima prosjek od 30 poena (prva je uključivala odlično prvo i jako loše drugo poluvrijeme). Konzistentnost AD-ja u učinkovitosti i, rekao bih, ponajprije u dosljednosti mentalnog fokusa bit će bolji nego protekle sezone, to je već jasno. Narativ u predsezoni da je AD novi lider ekipe napokon se očituje. Kažem “napokon” jer to je ono što im treba dugoročno, ali i u samoj sezoni u koju je LeBron ušao očekujući 39. rođendan.

Uz tri utakmice u kojima se vidjelo koliko ostatak ekipe može doprinijeti, vidjelo se dosta toga dobroga. Moraju još bolje definirati tandem i pratitelje, to je evidentno.

Čeka se Reaves

Reaves se nije najbolje pokrenuo na početku ove sezone, danas je imao siromašan šut 1-12, a promašio je 7 trica. Iako su Prince i Russel ispunili očekivanja, Reaves nije, a povukao je ekipu porazu nego što su drugi mogli doprinijeti.

Već sutra ujutro je prilika da se protiv Orlanda poprave nišanske sprave, a inače Orlando ima dvije uzastopne utakmice protiv ekipa iz LA-ja, jer u Utorak igraju protic Clippersa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *