Opet su ovih dana na vidjelo izašle strahote komunizma i to ni manje ni više nego iz usta jednog od najvećih bošnjačkih uzora. 

Nakon početnog šoka na izjavu da su u komunizmu djeci vadili zdrave zube ako im roditelji nisu bili u partiji, zaključila sam da je ta teorija vjerovatno istinita. Ustvari, ne samo to, nego sam napokon shvatila zašto Muderis podržava stranku SDA. 

Dakle, ako je nekome bilo nejasno zašto bi čovjek kojem je posao da širi Božju riječ i da poziva na pravi put, stao rame uz rame sa okorjelim kriminalcima koji imaju više stranica raznih optužnica nego Ilmihal. Ili zašto bi podržavao stranku koja je obespravila njegove borce i dovela ih na prosjački štap, stranku koja je zaslužna za hidžru u Njemačku hiljada mladih, koja je uništila školstvo, zdravstvo i svaki aspekt društva. Dakle, ako se neko na namazu, ili u besanoj noći, ili u kafani s rajom pitao zašto je Muderis to uradio, evo napokon odgovora. Zbog PTSP-a od doktora! Dakle, jedino čovjek koji je mnogo mučen, i to vađenjem zdravih zuba bez anestezije, mogao bi izrasti u profil osobe koja će iskoristiti povjerenje svojih džematlija i stati na stranu ljudi koji su uništile zdravstvo do te mjere da se kod nas više ni tumori ne mogu izvaditi, a kamoli zdravi zubi.

Opet, kad malo razmislim, dobro smo mi prošli, Hrvati nisu imali ni jogurta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related News