Snimak zaslona s FB objave službene stranice Vlade FBiH.

U predizborno vrijeme gledamo svakakve obavijesti, čujemo o nakaradnim aktivnostima, čitamo o njihovim “djelovanja”, i čudimo se uglavnom njihovim glupostima. Ali i žalimo što znamo da ove poruke koje oni šalju imaju za primatelje naše sugrađane koji padaju na to. A padaju na šta? Evo na šta.

Ovdje se govori prvo o 15 porodica, dakle ništa sustavno. Drugo ovo je iz budžeta ministarstva za povratak. Povratak nakon 1995? Ako je jednogodišnje dijete otišlo 1995, onda danas ima 27 godina. Nije to nikakav povratak. S druge strane, ako je protjerana osoba imala 20, danas ima 47, i veći dio svog života provela je van Srebrenice. Dakle, opet se ne radi o nikakvom povratku.

Dalje, ako je osoba imala 60 godina, danas je pred penzijom. Pa, OK, ima smisla dati ljudima donaciju da naprave kuću u mjestu gdje očito nisu bili već 27 godina. Ma, o kakvom povratku je riječ nakon 27 godina? Ako se ta osoba željela vratiti, sigurno nije čekala 27 godina za vašu lovu, sada joj ta lova ne treba, utrošite lovu na bilo šta drugo.

Ali najgore je svakako što se u objavi spominje posebna radost kada se to radi “u Srebrenici koja je simbol smrti, ali i života”(?).

Od 15 porodica, “neki” od njih proširuju kuće zbog brojnosti porodice. Koji od njih, koliko njih? Je li stvarno ministarstvo za povratak moralo dati pare ljudima da prošire svoje kuće?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related News